Jan Bellemakers

Jan stelt zich aan je voor! Naast onze beleidsbepalers zijn er veel collega's actief als gymdocent(e) in het basis- of middelbaar onderwijs. Een ander is actief in de wijk of werkt als beheerder of zwemonderwijzer in één van de vele gemeentelijke sportaccommodaties. Ieder met zijn eigen taak of rol, gericht op een eigen doelgroep en op zijn of haar manier. Dit keer vertelt Jan over zijn passie voor de sport.

"Ik mag me de hele dag bezighouden met sport, dat is toch geweldig! Mijn passie is om samen met anderen, zaken voor elkaar te krijgen. Daarom voel ik mij op mijn plek als Beleidsmedewerker. Samen met collega’s van sport en recreatie, collega’s van andere afdelingen in het gemeentehuis, wethouders, gemeenteraadsleden maar vooral ook verenigingsbestuurders, vrijwilligers en de inwoners van de gemeente, werken we aan een (nog) beter sportlandschap.

Ik ben onder andere Sportwijkregisseur in diverse wijken. Als inwoners ideeën hebben over een sportievere inrichting of verenigingen willen graag samenwerken met andere instanties in hun wijk, dan probeer ik ze daarbij op weg te helpen. Daarnaast hou ik me ook bezig met het beleid rondom buitensportaccommodaties zoals uitbreidingsplannen en kunstgrasvelden. Ik heb te maken met diverse vraagstukken en met verschillende spelers. De politiek, verenigingen, inwoners en collega’s. Dat maakt het werk ook zo afwisselend en leuk om te doen!"

Contact

Jan Bellemakers

Hoofd Bureau Sport en Bewegen

T. (073) 615 52 43

j.bellemakers@s-hertogenbosch.nl