Jordy de Wit

Jordy-de-WitJordy, één van onze sportieve medewerkers, stelt zich aan je voor! Naast onze beleidsbepalers zijn er veel collega's actief als gymdocent(e) in het basis- of middelbaar onderwijs. Een ander is actief in de wijk of werkt als beheerder of zwemonderwijzer in één van de vele gemeentelijke sportaccommodaties. Ieder met zijn eigen taak of rol, gericht op een eigen doelgroep en op zijn of haar manier.

Jordy de Wit, Combinatiefunctionaris West, verzorgt de gymlessen op KC Westerbreedte, vertelt over zijn liefde voor de sport!

"Ik ben al 3 jaar werkzaam als Combinatiefunctionaris en daar ben ik heel trots op! En voor het derde jaar verzorg ik alle gymlessen bij KC Westerbreedte. We zijn een 'Gezonde School' en na het behalen van het vignet ‘Sport en bewegen’ gaan we dit jaar voor het tweede en derde Gezondheidsvignet.

Naast de gymlessen is er op school heel veel te doen voor de kinderen. Zo organiseren wij Plein Actief! Tijdens Plein Actief! kunnen kinderen na school een uurtje op het plein spelen met materialen die beschikbaar worden gesteld door ´S-PORT. Ook geven wij Gymplus. Dit is een extra uurtje gymmen voor kids met een motorische achterstand, en LEFF is er voor kinderen om hen meer zelfvertrouwen te geven.

Ik vind het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om te kunnen sporten. Als intermediair van het Jeugdsportfonds probeer ik zo veel mogelijk gezinnen te helpen om hun kinderen te kunnen laten sporten.

Naast mijn werkzaamheden op school organiseer ik aankomend jaar nog een aantal toffe wijkevenementen in West. Onder andere het KNVB straatvoetbaltoernooi, Kids en Meidenclub, Jongens- en Meidenmiddag, Schoolsportolympiade en de toernooiweek West. Tijdens deze week gaan alle kinderen uit groep 8 van KC Westerbreedte, Nour, Kruisboelijn en Ontdekking samen een slagbaltoernooi spelen. De groepen 7 spelen lijnbal, de groepen 6 trefbal en groep 5 speelt Hit en Run. Een sportieve week voor de scholen in West!

Het leukste van mijn werk is dat ik ouders, kinderen, juffen en meesters een gezonde leefstijl aan kan bieden. De lach van een kind, maakt mijn dag iedere dag weer goed!"

Heb je een vraag voor Jordy? mail of bel hem!

Contact

Jordy de Wit

Medewerker Sport en Bewegingsonderwijs BS Mariaschool

T. 06 25 64 33 17

jordy.dewit@s-hertogenbosch.nl