Manon Theeuwen

Manon-Theeuwen_171128_152338.jpg#asset:5097Manon is één van onze sportieve medewerkers! Naast onze beleidsbepalers zijn er veel collega's actief als gymdocent(e) in het basis- of middelbaar onderwijs. Een ander is actief in de wijk of werkt als beheerder of zwemonderwijzer in één van de vele gemeentelijke sportaccommodaties. Ieder met zijn eigen taak of rol, gericht op een eigen doelgroep en op zijn of haar manier.

Manon Theeuwen, Combinatiefunctionaris vertelt!
"8 jaar geleden zat ik in het laatste jaar van de Fontys Sporthogeschool. Tijdens de opleiding werd verteld over het werk als Combinatiefunctionaris. Dit vond ik erg interessant, zo ben ik terecht gekomen bij ´S-PORT en heb ik mijn eindstage gelopen op KC Westerbreedte (toen Paus Joannes en ’t Mozaïek) bij Larry van Ommen. Dit vond ik zo leuk dat ik zeker wist dat ik hier wilde werken... en in 2012 is dat gelukt!

In de afgelopen jaren is Bs Nour echt mijn school geworden. Van een paar gymlesjes per week zijn we gegroeid naar 14 gymlessen per week. Van flessen cola en chips naar de vraag waar ze water kunnen drinken tijdens een schoolreisje. Van een lage sportdeelname naar een gemiddelde sportdeelname die vergelijkbaar is met andere scholen. De ouder betrokkenheid is gegroeid wat er voor heeft gezorgd dat veel kinderen gezonder zijn gaan leven en meer zijn gaan sporten. En dit schooljaar zijn we gestart met schoolzwemmen, waardoor straks hopelijk ieder kind een zwemdiploma heeft.

Ik word blij van deze successen! Je voelt de dankbaarheid van kinderen en ouders. Is het niet met een knuffel of hand, dan is het wel met het gebaar om gezellig mee te komen eten bij een feestelijke activiteit. Dat geeft de motivatie om iedere dag vroeg m’n bed uit te komen en van Tilburg naar 's-Hertogenbosch te rijden (want nee, ik ben niet echt een ochtendmens ;)). Hopelijk blijven we de komende jaren zo vooruit gaan.

Pukkiesport
Waar ik aan het eind van mijn werkweek heel veel energie van krijg zijn de peuters die naar Pukkiesport komen. Heerlijk om kinderen van 2 en 3 jaar oud te zien genieten van beweging. De één wil het liefst de hele les dansen, de ander wil zo veel mogelijk klimmen en klauteren en weer een ander kan zich de hele les vermaken met een bal.

Ouders, opa’s en oma’s zijn tijdens de les aanwezig waardoor zij het plezier in bewegen ook ervaren en zelfs mee doen. Misschien is dit nog wel de leukste les van de week. Dus aan alle ouders met een peuter in huis, kom een keer naar Pukkiesport! Let op, want Pukkiesport kan verslavend werken voor je kind waardoor je een peuter in huis hebt die iedere dag vraagt naar Pukkiesport, want zo leuk is het."

Heb je een vraag voor Manon of wil je meer weten over Pukkiesport? Neem dan contact met haar op!

Contact

Manon Theeuwen

Combinatiefunctionaris bij BS Nour en Bodymap coach KDV

T. 06 52 58 52 62

m.theeuwen@s-hertogenbosch.nl