Terugblik ´S-PORTCAFÉ: Welcome to the future!

Geplaatst op: 18 november 2021

 

Maandag 15 november vond voor het eerst sinds lange tijd het ´S-PORTCAFÉ weer plaats. Na een lange afwezigheid pakte Team Verenigingsondersteuning groots uit met theater, een keynote en interactief tafelgesprek. Tijdens het ´S-PORTCAFÉ werd de toekomstbestendige vereniging onder de loep genomen. Want de wereld verandert en veranderingen gaan snel. En hoewel veranderingen niet altijd goed voelen, bieden ze juist ook kansen voor de sport en de verenigingen. Lees snel verder!


Robert Barclay, verenigingsconsulent, vertelt: “We keken er erg naar uit om de Bossche sportclubs na lange tijd weer te mogen ontvangen tijdens een ’S-PORTCAFÉ tot nieuwe coronamaatregelen last-minute roet in het eten gooiden. Dankzij snel schakelen werd het ’S-PORTCAFÉ omgezet naar een online variant.”

De lege zaal in sportcomplex Maaspoort Sport & Events deed wat troosteloos aan en het was voor de hoofdrolspelers van het ’S-PORTCAFÉ een vreemde gewaarwording om tegen een lege ruimte te spreken. Desondanks meldde het gros van de deelnemers zich online en wist het programma tot het einde te boeien.

Helder Theater opende met een humoristische sketch tussen de aftredende conservatieve voorzitter Gerard en de frisse nieuwe voorzitster Judith die vooral veel kansen voor de club zag. Dit leverde de kijkers ongetwijfeld een paar herkenbare momenten op uit hun eigen bestuurskamer.

Vervolgens nam Rob Adams van innovatiebureau Six Fingers het woord en begon zijn keynote door te vertellen dat hij vroeger astronaut wilde worden… dit was bijna metaforisch voor de (ruimte)reis waar hij de kijkers in hoog tempo in meenam. “Zijn verhaal was veelomvattend en inspirerend. De kijkers werden uitgedaagd om onder andere na te denken over verbetering versus vernieuwing, de ‘haaienbeten’ in hun club, het oplossen van problemen, het verplaatsen in het lid en het spelen van angry birds.”, aldus Robert.

Tijdens het aansluitende tafelgesprek onder leiding van Huub van Mackelenberg reflecteerden Bart van Poppelen (OSC’45), Corniel Groenen (Hoofd Sport & Recreatie Gemeente ’s-Hertogenbosch), Robert Barclay (Team Verenigingen ’S-PORT) en Rob Adams (Six Fingers) op het verhaal van Rob en discussieerden verder over de kansen van sportverenigingen richting toekomst.

Het ’S-PORTCAFÉ werd afgesloten met de oproep om deel te nemen in een denktank die verder gaat nadenken over kansen, bedreigingen en succesfactoren van de sportverenigingen richting toekomst.

Jammer dat je het ´S-PORTCAFÉ gemist hebt? Bekijk het terug!

Heb je na aanleiding van het kijken vragen over jouw toekomstbestendige vereniging? Neem contact op met Team Verenigingen via verenigingen@s-hertogenbosch.nl.

Contact

Robert Barclay

Consulent Sport en Bewegen Verenigingen

T. 06 15 04 02 70

r.barclay@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: