Bossche Nieuwjaarsduik Oosterplas: Kom jij ook?

Geplaatst op: 27 december 2022

 

Namens de Bossche Reddingsbrigade

Op 1 januari 2023 duiken weer honderden Bosschenaren samen feestelijk het nieuwe jaar in tijdens de enige echte Bossche Nieuwjaarsduik in de Oosterplas. We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar de vrijwilligers van de organiserende Bossche Reddingsbrigade zijn er weer helemaal klaar voor.

Bossche Nieuwjaarsduik Oosterplas
Fris het nieuwe jaar in!

Een frisse duik met warme choco en erwtensoep na afloop

De kleedkamers zijn weer open en na een frisse duik kan er binnen een lekkere warme douche worden genomen. Ook op het strand zijn plekjes waar de duikhelden zich kunnen opwarmen, onder het genot van lekkere erwtensoep en warme chocolademelk. Voor de toeschouwers wordt het ook een feestje en kan er gedanst worden op de muziek van de DJ.

“De Bossche Nieuwjaarsduik is al jaren de grootste van Nederland in binnenwater!” bevestigt de woordvoerder van De Unox Nieuwjaarsduiken. “Alleen een paar duiken in zee, zoals die bij Scheveningen, zijn groter dan die in de Oosterplas.” Naar verwachting duiken dit jaar op meer dan 125 locaties in Nederland tienduizenden dappere helden fris het nieuwe jaar in.

Plaats, datum en tijd

De Bossche Nieuwjaarsduik vindt plaats op 1 januari 2023 om 13.00 uur op het Strandbad Oosterplas, ingang voor auto’s via de Maastrichtseweg. Deelnemers zijn vanaf 12.30 uur welkom om zich om te kleden en voor de professionele warming up.

Deze frisse start van het nieuwe jaar wordt alle Bosschenaren, maar ook iedereen van ver daarbuiten, aangeboden door Reddingsbrigade ‘s-Hertogenbosch. Deelname is gratis, net als de erwtensoep, warme chocolademelk en de bekende oranje Unox-muts.

Doe mee en begin het jaar goed!

Aanmelden voor de Bossche Nieuwjaarsduik is niet verplicht, maar wat is leuker dan samen de voorpret beleven op Facebook of Instagram? Door je aan te melden op facebook.com/bosschenieuwjaarsduik of instagram.com/nieuwjaarsduik073 blijf je op de hoogte van de voorbereidingen en geeft de Reddingsbrigade je tips voor een veilige duik. Meteen na de duik vind je hier ook alle foto’s en filmpjes om aan je vrienden te kunnen laten zien dat jij erbij was! #nieuwjaarsduik #denbosch

Klaar voor de Bossche Nieuwjaarsduik
Doe je mee?

Deel dit bericht: