Gezonde Maand Kindcentrum de Haren

Geplaatst op: 03 mei 2022

 

De Gezonde Maand op KC de Haren

Van 5 t/m 25 mei veel bewegen, gezonde voeding en meer…

Op Kindcentrum De Haren vinden we het belangrijk dat kinderen zich goed ontwikkelen. Aandacht voor gezondheid hoort daar wat ons betreft ook bij. Want kinderen die gezond zijn, zitten lekker in hun vel. Daardoor kunnen ze op allerlei gebieden beter presteren en voelen ze zich simpelweg beter. Tijdens de Gezonde Maand werken we samen met ´S-PORT, de GGD en lokale sportaanbieders. Drie weken lang hebben we uitgebreid aandacht voor het thema gezondheid met alles wat daar bij hoort: veel bewegen, gezonde voeding en meer!

Leuke clinics tijdens schooltijd bij de sportaanbieders
Alle leerlingen krijgen in deze maand allerlei extra beweegactiviteiten aangeboden tijdens schooltijd door ´S-PORT. Hoe dat precies in elkaar zit verschilt per unit. Zo gaan ze in de bovenbouw aan de slag met Archery Tag, het buitenspel Jachtseizoen en worden deze klassen elk een keer ‘Soepmasters’. De middenbouw gaat op vierkamp, krijgt voetbalclinics en de ouders mogen komen proeven wat hun kinderen gekookt hebben tijdens de voedingslessen. De onderbouw gaat ervaren hoe judo is bij Sportacademie Van Gent, krijgt dansles en gaat alles leren over tanden poetsen. En dat alles terwijl de normale gymlessen ook gewoon door gaan. Echt extra veel bewegen dus.

Pauze-activiteiten en een gezondheidsloterij
Tijdens de pauze zijn er regelmatig pauze-activiteiten voor meer beweging. Bijvoorbeeld: peutergymlessen op het kinderdagverblijf en op ‘de Boulevard’ staat af en toe een kraampje waar kinderen iets sportiefs met hun ouders kunnen doen zoals jeu de boules.

Koken in de klas
In de klas gaan de kinderen aan de slag met koken en leren ze van alles over gezonde voeding. En ook in het gebouw van de BBS zelf gaan we het thema gezondheid op een leuke manier terug zien. Dit alles in nauwe samenwerking met de groepsleerkrachten van KC de Haren.

Het worden weer superleuke weken, dat is duidelijk…
Normaal gesproken is de Gezonde Maand in januari, maar vanwege corona is hij verplaatst naar 9 t/m 25 mei 2022. We starten dus direct na de meivakantie.
Onze stagiaires van Fontys Sportkunde verzorgen veel activiteiten in deze Gezonde maand.

Vragen?

Deel dit bericht: