Heb jij (of ken jij iemand met) een sportdroom? Stuur 'm in!

Geplaatst op: 14 februari 2022

 

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen, jong en oud, wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten de Meierij dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. Heb jij (of ken jij iemand met) een beperking of aandoening en wil jij sporten met een prothese of bijvoorbeeld graag fietsen of hardlopen met begeleiding. Doe mee en ga naar: unieksportenbrabant.nl/sportdromen, je kan tot 20 maart die sportdroom van jou of iemand anders insturen!

Sportdroom nu insturen

'Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen we nu vier Brabanders met een beperking of aandoening in deze regio heel blij maken door hun sportdroom te verwezenlijken.’, vertelt Luc van Eerd, beweegcoach bij Uniek Sporten de Meierij." Samen gaan we op zoek naar sportdromen, ook in gemeente ‘s-Hertogenbosch. Iedereen vanaf 5 jaar met een beperking of aandoening die graag iets wil doen of meer wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaart, kan meedoen. Mensen mogen ook een sportdroom voor iemand anders insturen.
Deel die sportdroom en ga naar: www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen. Heb je nog vragen of hulp nodig bij het invullen? Mail naar info@unieksportenbrabant.nl of neem telefonisch contact op via 06 38 33 22 76.

De jury kiest vier winnaars

Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin Coby van der Pas, Wethouder Sport Meierijstad en Annette van Kuijk, Medisch Directeur Tolbrug Specialistische Revalidatie zitten. Meedoen kan door het formulier in te vullen op de website Dit kan tot en met zondag 20 maart.

Brabantse Sportdromen

Luc werkt als beweegcoach Uniek Sporten in gemeente ’s-Hertogenbosch. ‘Ik houd mij bezig met alle initiatieven op het gebied van aangepast sporten in deze regio.’ Ik bied hulp aan mensen met een beperking of aandoening en ondersteun ze gratis bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. ‘Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. Met het project Sportdromen willen we dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik ben heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in onze gemeente!’

Meer weten? neem contact op met Luc

Contact

Luc van Eerd

Consulent Sport en Bewegen Uniek Sporten (stedelijk)

T. (073) 615 56 37

l.vaneerd@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: