Terugblik ´S-PORTCAFÉ - De Gelukkige Vereniging

Geplaatst op: 13 oktober 2022

 

Door Michiel Bulten - Team Verenigingen.

Donderdag 6 oktober was het tweede ´S-PORTCAFÉ van dit jaar. We blikken terug op een inspirerende en gezellige avond. We verwelkomden een aantal nieuwe bezoekers, waaronder onze nieuwe wethouder Sport Marianne van der Sloot. Verder stond de avond in het teken van De Gelukkige Vereniging.

Een groot compliment namens onze nieuwe wethouder

Marianne begon haar verhaal met een leuke anekdote over hoe ze Sport in haar portefeuille heeft gekregen. Hoe dit verhaal precies luidt? Daar had je bij moeten zijn... ;-) Maar dat dit vol enthousiasme was, was in ieder geval zeker. Dit enthousiasme droeg ze ook direct over op alle Bossche sportvrijwilligers. Met een persoonlijke videoboodschap gaf ze een groot compliment aan iedereen die zich belangeloos inzet voor zijn of haar club. De Complimentenweek werd hiermee officieel geopend!

Het geheim van trotse leden

Daarna was het woord aan Job van Eunen, auteur van het onlangs gepubliceerde boek 'De Gelukkige Vereniging - Het geheim van trotse leden'. Job besprak op energieke en humorvolle wijze een aantal inzichten en succesfactoren om als vereniging gelukkig te worden. Zo is het heel belangrijk om de zeer subjectieve zaken sociale veiligheid, plezier en gelijkwaardigheid actief te toetsen bij de leden. Daarnaast is het vermogen van het bestuur om niet zichzelf, maar de leden centraal te stellen ook onmisbaar. Traditioneel zijn alle ogen binnen de vereniging op het bestuur gericht, maar zou dat niet precies andersom moeten zijn? Een bestuur dat nadrukkelijk naar de leden kijkt wat zij belangrijk vinden en wat hun talenten zijn, in plaats van dit zelf in te vullen. Vanuit daar vormt de koers en identiteit van de vereniging zich als het ware vanzelf. Het resultaat: trotse en betrokken leden.

Was je aanwezig bij het ´S-PORTCAFÉ en wil je de presentatie van Job nog eens nalezen? Of was je niet aanwezig, maar ben je wel nieuwsgierig naar het verhaal?

BEKIJK DE PRESENTATIE

Maak jouw vereniging gelukkig!

Wil je graag meer weten over de filosofie van De Gelukkige Vereniging? Wij stellen het boek en verdere verenigingsondersteuning kosteloos beschikbaar. Interesse? Stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl.

Deel je mening over het ´S-PORTCAFÉ

Was je aanwezig op 6 oktober? Dan horen wij heel graag jouw mening over het ’S-PORTCAFÉ. Vul via deze link het evaluatieformulier in. Dit duurt slechts een paar minuten. Alvast dank hiervoor!

Contact

Michiel Bulten

Medewerker Sport Verenigingen

T. 06 52 58 52 52

m.bulten@s-hertogenbosch.nl

Terug naar pagina Team Verenigingen

Deel dit bericht: