Uitreiking Life Goals beweegpakketten

Geplaatst op: 02 februari 2022

 

Life Goals Den Bosch is onderdeel van stichting Life Goals Nederland. Life Goals Den Bosch zorgt ervoor dat kwetsbare inwoners structureel kunnen sporten in de omgeving. Het voornaamste doel is om deelnemers met elkaar in contact te brengen en op weg te helpen naar aansluiting op de maatschappij met sport als middel. Daarbij wordt er ook gewerkt aan ontwikkeling van de deelnemers, ze gaan op zoek naar hun plek in de samenleving. Groeien doe je zelf, maar niet alleen!

Om partners van Life Goals te helpen om laagdrempelig sport- en beweegactiviteiten te kunnen aanbieden, heeft Life Goals Den Bosch beweegpakketten gemaakt. Linc naar Zorg heeft dinsdag 1 februari het eerste pakket in ontvangst genomen.

Uitreiking Life Goals beweegpakket aan Linc naar Zorg
Uitreiking Life Goals beweegpakket aan Justin van Linc naar Zorg


Netwerk van samenwerkingspartners

Niet alleen Linc naar Zorg werd samenwerkingspartner. Onder andere ook Stichting Maatschappelijke Opvang, Reinier van Arkel, het Participatiehuis, Quiet en voetbalvereniging OJC Rosmalen sloten zich aan. Zij ontvangen allemaal een beweegpakket. Hiermee gaan ze binnen de organisatie aan de slag met het verzorgen van beweeglessen. Het beweegpakket ondersteunt medewerkers van (welzijns)organisaties om zelf aan de slag te gaan met de doelgroep. Dit kan heel laagdrempelig met de meegeleverde wandelroutes tot heel uitdagend in bootcamp lessen. Zes takken van sport zijn uitgewerkt in een aantal basislessen. Alles wat nodig is voor deze lessen vinden de partners in een mooie tas vol sport- en spelmaterialen.

Popelend aan de slag!

Justin van Linc naar Zorg is direct erg enthousiast. Hij staat te popelen om samen met de doelgroep aan de slag te gaan. "Elke keer weer zie ik het positieve effect van sport- en bewegen als ik mijn cliënten begeleidt. Nu gebruik ik mijn eigen materialen. Maar wat ik heb, is beperkt. Met het beweegpakket kan ik veel meer doen! En een mooi divers aanbod uitrollen. De cliënten zullen hier blij mee zijn!"

Anne van Life Goals en ´S-PORT legt het beweegpakket uit.


Life Goals Event

De beweegpakketten komen mooi op tijd. De betrokken organisaties en doelgroepen kunnen zich klaarstomen voor het Life Goals Event. Het is een sportieve dag bij OJC Rosmalen dat plaatsvindt in het voorjaar. De datum wordt nog bekend gemaakt.

’s-Hertogenbosch samen aan de slag!

Wil je meer weten over Life Goals Den Bosch? Of wil je ook partner worden en aan de gang gaan met beweegpakketten? Bekijk de projectpagina of neem contact op met Ires Libert.

Naar Life Goals projectpagina

Contact

Ires Libert

Consulent Sport en Bewegen Volwassenen

T. (073) 615 94 99

i.libert@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: