Uniek Sporten De Meierij en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen

Geplaatst op: 26 april 2022

 

Uniek Sporten De Meierij en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen van mensen met een beperking of aandoening

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Uniek Sporten De Meierij laat met steun van het BrabantSport Fonds nu zes sportdromen in deze regio in vervulling gaan.



Sportdromen die uitkomen

De sportdromen van Lyn Schellekens (7) uit Vlijmen, Gwenhwyfar Spil (26) uit ’s-Hertogenbosch en Monique Thijssen (56) uit Vught vielen onder andere in de prijzen. Toptennisser en paralympisch medaillewinnaar Maikel Scheffers ging bij alle dames langs om hun het goede nieuws te brengen. Lyn wil haar zwemdiploma gaan halen, maar met slechtziendheid en watervrees is dat een uitdaging. Gwen hoopt een eigen zitvolleybalteam in Den Bosch te starten. En Monique wil graag baantjes gaan zwemmen om haar conditie weer op peil te krijgen. De droomwensen krijgen support vanuit BrabantSport.

Maikel Scheffers weet als geen ander hoe het is om dromen te hebben, uitdagende doelen te stellen. De toptennisser presteert al vanaf zijn 15e jaar op het hoogste niveau. Hij rolde bij de winnaars aan de keukentafels en stak de prijswinnaars een hart onder de riem om met alle fysieke beperkingen van dien te blijven sporten. Maikel: “Zo gaaf om te horen dat Gwen ondanks haar MS een zitvolleybalcarrière voor ogen heeft. En de moeder van Lyn blijft kijken naar mogelijkheden. Dat Lyn mijn olympische medaille omdeed was een gaaf moment. We hebben zelfs even in de woonkamer getennist. Van Monique kreeg ik een gehaakt hartje. Mijn hart gaat sneller kloppen van alle sportdromen. En net als iedereen gun ik alle mensen met een beperking of aandoening, hun eigen sportdroom.’

Beweegcoach Uniek Sporten

In de regio worden vele drempels weggenomen om mensen in beweging te krijgen. Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Deze beweegcoach kan ook ondersteunen bij het regelen van financiën, sporthulpmiddelen of een sportmaatje. Meer informatie over het aangepaste sportaanbod in de regio en de beweegcoaches is te vinden op www.unieksportenbrabant.nl.

Contact

Luc van Eerd

Consulent Sport en Bewegen Uniek Sporten (stedelijk)

T. (073) 615 56 37

l.vaneerd@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: