V.V.TGG (DBN'22) behaalt zilver op de Special Olympics Nationale spelen in Twente!

Geplaatst op: 14 juni 2022

 

Namens Cor Houdijk, Special Football TGG Den Bosch

Op 10, 11 en 12 juni nam het special football-team van voetbalvereniging TGG deel aan de Special Olympics in Twente. Het Olympisch-toernooi werd met 25 verschillende sporten gehouden in de gehele regio Twente. De openingsceremonie was in Hengelo in het Fanny Blankers-Koen stadion.

Na het defilé, het volkslied, het hijsen van de Olympische vlag, de eedaflegging en het ontsteken van de “flame of hope”, konden alle toernooien beginnen. Het eigen TGG-camerateam Jan en Anne-Marie waren erbij om beelden te verzamelen voor de laatste aflevering van de documentaire 'The Goalgetters, meer dan voetbal'.

Deelname van TGG aan het Special Olympics voetbaltoernooi was als vanzelfsprekend. De zaterdagochtend speelde het team 4 kwalificatiewedstrijden. Met deze wedstrijden werd bepaald in welke poule ze geplaatst zouden worden. Deze ronde kwam het team prima door: 2 overwinningen, 1 gelijk spel en 1 wedstrijd nipt verloren.

In de middag, met ook nieuwe tegenstanders, werd gewonnen. Hiermee was plaatsing in de finalepoule op zondag een feit.

Zondagochtend was de wedstrijd tegen Stadskanaal uit Groningen, een team dat nog ongeslagen was. Met 200% inzet en de wil om te winnen werd deze tegenstander met 2-1 verslagen. Na drie andere overwinningen, belandde TGG in de finale! De balans werd opnieuw opgemaakt en SJS, het team uit Stadskanaal, werd de tegenstander in de finale.

In de finale werd duidelijk dat de vele wedstrijden hun tol al geëist hadden. De selectie was te klein in aantal en te vermoeid om nogmaals een huzarenstukje te leveren. SJS was beter. Met de wetenschap dat de Bossche strijders eerder van de landskampioen hadden gewonnen, was het team uitermate tevreden met de welverdiende zilveren medaille. Trots namen de spelers de medailles in ontvangst. En met de bekende “yell” van TGG die werd aangepast in DBN, is het team moe, maar voldaan huiswaarts gekeerd.

Het was een top weekend, met mooi herinneringen, dat door de bijdrage van de Gemeente Den Bosch ook werkelijkheid is geworden. Dank hiervoor!

Contact

Deel dit bericht: