Buiten bewegen met je buren!

Geplaatst op: 09 maart 2023

 

Beweging en buitenlucht zijn belangrijk voor iedereen, ongeacht je conditie, leeftijd of ervaring. In de wijk Hintham kunnen bewoners sinds kort gratis gebruik maken van nieuwe beweegtoestellen. Op drie locaties in de wijk staan in totaal negen nieuwe toestellen.

Wethouder Marianne van der Sloot probeerde op vrijdag 10 maart samen met buurtbewoners de toestellen uit. Ze vertelt: “Sporten en bewegen buiten in je eigen buurt is ook nog eens heel erg leuk. En kan op deze manier heel spontaan op ieder gewenst moment. Een uitstekende manier om elkaar te ontmoeten en om nieuwe buurtgenoten te leren kennen.”

Beweegroute

De beweegtoestellen staan op de Meester Broerensingel, de Vincent Van Goghlaan en bij Bastion Baselaar. Je kunt er intensief op sporten, maar ook lekker ontspannen op bewegen. Dus geschikt voor jong en oud! Op elke locatie staan verschillende toestellen. Dus als je het leuk vindt kun je je eigen beweegroute door de wijk maken. Zo staan er op de Meester Vriensstraat bij Bastion Baselaar drie toestellen waar je vooral krachtoefeningen op kunt doen en oefeningen om aan je conditie te werken. Op het plein tussen de Meester Broerensingel en Pastoor Hoekxsingel staan toestellen waar je kunt oefenen met balans en kunt werken aan de flexibiliteit van je rug- en borstspieren. En bij de Van Goghlaan, tegenover basisschool Het IJzeren Kind, staan toestellen die zijn gericht op balans, coördinatie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Begeleiding

Zou je graag gebruik maken van de toestellen, maar weet je niet goed wat je met een toestel kunt doen? Dit voorjaar start Van Lith Healthness Center met het geven van handige tips over het gebruik van de toestellen. Vragen hierover kun je stellen aan Buurtsportcoach Karlijn Coppens.

Contact

Karlijn Coppens

Buurtsportcoach in Zuidoost, Graafsepoort, Nuland en Vinkel

T. (073) 615 56 92

k.coppens@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: