Feestelijke opening Sportzone Rodenborch College

Geplaatst op: 26 mei 2023

 

Vandaag is de Sportzone bij het Rodenborch College geopend. Een samenwerking tussen de gemeente ’s-Hertogenbosch en Sport Alliantie Rosmalen Nuland Vinkel Empel. Deze zone bestaat uit een wandelroute met verschillende beweeg- en sporttoestellen. Zo zijn er toestellen voor Calisthenics, een urban dance floor, een klauterpad en een teqball tafel. Samen met leerlingen van het Rodenborch College, wethouder Sport Marianne van der Sloot en buurbewoners maakten we een rondje langs alle toestellen. Ook waren er workshops.


Wethouder Marianne van der Sloot:

“Sporten en bewegen in de openbare ruimte wordt steeds populairder. Samen met alle partijen mogen we trots zijn op dit eindresultaat. Uiteindelijk hebben we met elkaar gezorgd voor deze veelzijdige sportplek waar ruimte is voor ontmoeting, beweging en sport.”

Samenwerking

Bij de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe Rodenborch College kwam vanuit Sport Alliantie het initiatief om de openbare ruimte naast de nieuwe school te gebruiken als openbare sport- en beweegplek. Samen met medewerkers van de school is gekeken naar mogelijkheden in het ontwerp. Ook hebben buurtbewoners en sporters uit de omgeving meegedacht.

Aad van der Steen, bestuurslid van Sport Alliantie vertelt:

‘’Met Sport Alliantie gaan we steeds meer en verder het sportieve pad op voor iedereen die wil gaan sporten en bewegen in de openbare ruimte.”

Voor iedereen te gebruiken

De sport- en beweegzone is niet alleen voor leerlingen van het Rodenborch College, maar voor alle bewoners van De Groote Wielen en Rosmalen én voor iedereen daar buiten. De nieuwe toestellen bieden extra mogelijkheden om in de buitenlucht te sporten en bewegen. Voor jong en oud is er wat te doen. Wandel een rondje over het natuurlijke klauterpad of zoek de uitdaging bij het calisthenics rek en train stevig je spieren. Ben je een dansliefhebber? Ga de urban dance floor op en dans samen met je vrienden en vriendinnen je nieuwste moves. Liever spelen met een bal aan je voet? Gebruik de teqball tafel!

Kom in beweging waar en wanneer jij dat wilt!

Zelf sporten op elk gewenst moment van de dag en zonder verdere verplichtingen; het wordt steeds populairder. In de gemeente zijn er al veel van dit soort beweegtuinen en -plekken. Ze liggen verspreid door de hele gemeente. Bekijk ze op de website van ´S-PORT: Beweegtuinen & plekken - 'S-PORT. Ligt er al één bij jou in de buurt?

Bezoek de Sportzone in Rosmalen of één van de andere plekken, en kom in beweging en ontmoet!

Deel dit bericht: