Geen ‘Snoepvierdaagse’, maar de Gezonde Bossche Avondvierdaagse!

Geplaatst op: 22 mei 2023

 

...dit jaar voor de 75e keer, gefeliciteerd!

Deze wandelvierdaagse is een succesvol evenement met enorm veel deelnemers. Niet gek natuurlijk, want wandelen is een van de leukste en gezondste manieren om te bewegen! Tijdens de Bossche Avondvierdaagse staat het plezier in samen bewegen bij kinderen voorop. Gezien het helaas nog steeds stijgende aantal kinderen met overgewicht blijft aandacht hiervoor enorm belangrijk.
Naast het feit dat het natuurlijk super is dat zoveel scholen en kinderen meedoen met de Bossche Avondvierdaagse, is het ook van belang om te kijken hoe we dit evenement zo gezond mogelijk kunnen inrichten met elkaar. GGD Hart voor Brabant en ´S-PORT trekken hierin samen op. Zowel scholen als ouders kunnen hier een rol in pakken. Scholen kunnen dit bijvoorbeeld doen door de pauzeplaatsen gezond in te richten. Ouders kunnen dit doen door gezonde alternatieven mee te geven in de trommels.
Voor de vele Gezonde Scholen die Den Bosch al telt, is dit een mooie kans om op het thema Voeding aan te sluiten.

Maar wat geef je de kinderen dan?

Zowel op de pauzeplaatsen als in de trommels kun je denken aan snoeptomaatjes, snoepkomkommers, worteltjes, druiven of eventueel ander fruit. Doe je dit op een kleine prikker dan het ziet er meteen gezellig uit! Als drinken kun je het kind het best water meegeven. Wanneer je hier een stukje citroen of munt in doet heb je op een snelle manier een lekker drankje klaargemaakt.

Wil je als (groot)ouder je kind na afloop verrassen/feliciteren met het uitlopen van de wandeltocht?
Naast snoep kan dit ook op andere manieren gedaan worden, denk bijvoorbeeld aan:

  • Een bos bloemen, of één bloem.
  • Een zakje nootjes. Of een combinatie van nootjes en gedroogd fruit, zoals rozijntjes.
  • Een mooie ballon.
  • Een flesje bellenblaas.
  • Een stuiterbal.
  • Een stoere zonnebril of leuke diadeem

Delen jullie deze boodschap mee richting ouders? Op deze manier zorgen we met zijn allen voor een gezonde(re) Bossche Wandelvierdaagse!
Ook ter inspiratie voor alle andere wandelingen ;)

Contact

Monique Mallens

Consulent Sport en Bewegen Gezondheid

T. (073) 615 97 80

m.mallens@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: