Veel betrokkenheid tijdens studiemiddag vakdocenten

Woensdag 20 september was het weer zover: een studiedagmiddag voor de vakdocenten. Om 14 uur kwamen er maar liefst 30 vakdocenten bij elkaar om nieuwe inspiratie op te doen en ervaringen te delen. De middag was verdeeld in twee onderwerpen: inspiratie voor in de les en input ophalen voor het expertisepunt.

Gymmeester Stan zet de toon

Onder leiding van Stan van Oosterbosch, aka 'Gymmeester Stan' op Instagram, zijn er een hoop nieuwe spellen gedeeld en uitgevoerd doorde docenten. Op deze manier kwamen ze er al snel achter waar de voor - en nadelen lagen van de betreffende spelvormen. Sommige werden via de iPad en een leuke app gespeeld. Andere waren nieuwe vormen van stoeien, balanceren en nog meer motorische vaardigheden. Ik weet dat de volgende dag al aan aantal van deze vormen succesvol is toegepast binnen de lessen.

Collectieve intelligentie

In het laatste deel van de middag maakten we gebruik van de collectieve intelligentie door input te vragen voor de nieuwe expertisepunten binnen ATO en Signum. Toen was benoemd dat ATO nog niet zo ver was, maar inmiddels is daar ook gekozen voor deze optie. Dus zowel ATO als Signum timmeren hard aan de weg om de kwaliteit binnen het bewegingsonderwijs te verbeteren.

Wordt vervolgd!

Door middel van open vragen op drie niveaus (stichting, school en individu) wilden we een beeld schetsen vam wat er nodig was volgens de vakdocenten zelf. De groep werd verdeeld en in verschillende groepjes zijn er antwoorden bedacht op de vragen. Uiteindelijk moesten ze per groep de drie belangrijkste bevindingen delen voor de rest. Al deze informatie hebben we uiteraard opgeslagen. Roel, Donald en Tycho nemen dit mee als input voor het vormgeven van de expertisepunten.

Grote betrokkenheid

De betrokkenheid en blijheid die iedereen uitstraalde tijdens de middag was leuk om te ervaren én geeft weer een hoop energie voor de komende lessen bij jullie op school!

Kees Akerboom

Get Image 2

'We timmeren hard aan de weg om de kwaliteit binnen het bewegingsonderwijs te verbeteren.'