Rookvrije sportaccommodaties

Bij spelende kinderen horen geen rokende mensen. Niemand wil dat kinderen meeroken of het later zelf gaan doen. Toch raken elke week honderden kinderen verslaafd aan roken.

Gelukkig gebeurt er al heel veel om kinderen rookvrij te laten spelen. Zo zijn vanaf augustus alle schoolpleinen in Nederland rookvrij. Maar we zijn er nog niet. Help mee om ook alle andere plekken waar kinderen spelen of sporten rookvrij te krijgen. Iedereen kan iets doen. Ga naar rookvrij.nl, selecteer je sportvereniging of speelplek en teken voor rookvrij. Met één klik op rookvrij.nl.

Op weg naar een Rookvrije Generatie

Het doel van de Rookvrije Generatie is om rookvrij opgroeien vanzelfsprekend te maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder de verleiding van glimmende pakjes en toegevoegde smaakjes aan (e-)sigaretten en met goede voorbeelden om zich heen.

Het is nog steeds hard nodig om hier aandacht voor te vragen. Iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000 Nederlanders. Roken kan ziekten veroorzaken zoals kanker, hart- en vaatziekten en luchtwegziekten. Ook van meeroken kunnen mensen ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan, tot wel enkele duizenden per jaar. Ondanks deze harde feiten wordt het nog steeds te normaal gevonden dat kinderen beginnen met roken.

Heeft jouw sportvereniging al getekend voor rookvrij?

Plaats een online banner op je website en laat zien hoe vaak jullie leden al getekend hebben! Of plaats hem om leden op te roepen om te tekenen. Je vindt de banner HIER. Hulp nodig? Bekijk de instructievideo.

Maak de sportvereniging rookvrij!

Je wilt de sportvereniging rookvrij maken. Super! Op de pagina van de Rookvrije Generatie vind je alle materialen die je nodig hebt om aan de slag te gaan met een rookvrije sportvereniging, inclusief 4 stappenplan.

Contact

Monique Mallens

Consulent Sport en Bewegen Gezondheid

T. (073) 615 97 80

m.mallens@s-hertogenbosch.nl