Talentontwikkeling

Iedereen heeft talent en we vinden het belangrijk dat talenten de kans krijgen zich te ontplooien. Sommige mensen hebben een bijzonder talent dat kan uitgroeien tot topniveau. Toptalenten in de sport moeten een zeer intensief en zwaar traject doorlopen om de top te kunnen halen. De breedtesport is een belangrijk en onmisbaar startpunt in dat traject. Want ook toptalenten starten bij hun eigen sportvereniging. Echter al snel vraagt de ontwikkeling van een toptalent meer, namelijk een gespecialiseerd programma en een veilige topsportomgeving. Vooral voor jonge talenten vind je die veilige topsportomgeving het liefst dichtbij huis in de eigen gemeente. Hier denken wij in mee.

Het topsportvriendelijke Rodenborch College

We leggen actief verbindingen tussen partijen in de stad die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jong topsporttalent en we zorgen voor voldoende goede multidisciplinaire faciliteiten waar topsportorganisaties en talenten gebruik van kunnen maken. Via het Rodenborch College wordt aan topsporttalent een omgeving aangeboden waar topsport en onderwijs gecombineerd worden. We streven er naar dat meerdere middelbare scholen in ’s-Hertogenbosch zich topsportvriendelijk opstellen.

We zijn trots op het Bossche topsportklimaat waar verenigingen en sporters zich inzetten om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Dit geeft talentvolle sporters de mogelijkheid om dichtbij huis door te groeien en zich te ontwikkelen. Denk hierbij onder meer aan het talent TeamNL programma turnen bij de Plek, de Olympische skaters, de prestaties van Hockeyclub ’s-Hertogenbosch, Heroes Den Bosch, The Dukes Rugby en FC Den Bosch. Maar ook de successen van bijvoorbeeld Cathelijne Peeters (wereldkampioen 400 x 400 m relay) en de parasporters Maaike Bennink, Maikel Scheffers en Kimberley Alkemade. Laten we ook niet het nationale kampioenschap van de korfbalsters van Be Quick niet vergeten en al die andere verenigingen en sporters die op hoog landelijk niveau actief zijn.

'Vooral voor jonge talenten vind je die veilige topsportomgeving het liefst dichtbij huis in de eigen gemeente. Hier denken wij in mee.'