Uitgebreide Programma informatie TOP SPORTdag

Tijdschema

Sporters: van 10.45u tot 15.30u
Coaches: van 09.00u tot 17.00u én avondprogramma van 19.00u tot 21.30u
Ouders: van 10.00u tot 11.00u (voedingsleer)

Locatie dagprogramma Locatie avondprogramma

Flik-Flak en De Plek Rugby The Dukes
Marathonloop 2 Limietlaan 7


Voor de ontwikkeling van sporttalent is het goed om breed motorisch te ontwikkelen. Daarom wordt er ook dit jaar een Top-Sportdag georganiseerd!

Vrijdag 24 januari beoefenen talentvolle sporters diverse sporten. Daarnaast zijn er de gehele dag diverse workshops over voeding, coachgedrag, neurofitness & blessurepreventie.

Ben je coach, trainer, technisch commissielid, bestuurslid, sponsor of ouder van een topsporttalent? Meld je dan op deze pagina aan voor één programmadeel of kom zelfs de gehele dag en laat je inspireren!

Ongeveer 50 sporters zullen overdag diverse sporten beoefenen onder begeleiding van toptrainers, docenten en studenten van het Koning Willem 1-College. Deze sporters worden door hun eigen trainers uitgenodigd en hoeven zich dus niet hier aan te melden. De sporters zijn in de leeftijd van 12-14 jaar oud en afkomstig van Rugby Academy Zuid, Basketbal Academy Den Bosch, Hockeyclub Den Bosch, Volleybal Brabant, Flik-Flak turnen, FC Den Bosch, Atletiekvereniging Prins Hendrik en Tennis Academy Brabant.

Onderstaand overzicht geeft het globale programma weer per dagdeel. Zodra uw aanmelding ontvangen is, zullen wij u per mail op de hoogte houden van actuele tijden, locatie en eventuele wijzigingen in het programma. Zodra het programma definitief is, zullen wij deze ook in zijn geheel op deze website vermelden.

Dagprogramma, Flik-Flak & De Plek

09.00u – 11.00 Sport en Voeding workshop voor ouders, workshops coach de coach & blessurepreventie voor sportbegeleiders

11.00u – 15.30 Sportcarrousel met talentvolle sporters, workshop Sport en Voeding voor sporters en sportbegeleiders

15.45u – 17.00 Terugblik op coachgedrag in deel 2 van de workshop Coach de Coach voor sportbegeleiders.

Avondprogramma, Rugby The Dukes

19.00u – 19.15u Terugblik Top-Sportdag aan de hand van videobeelden gemaakt door Sportsview

19.15u – 20.30u Workshop Coach de Coach voor sportbegeleiders welke het dagprogramma gemist hebben

19.15u – 20.30u Workshop neuro-fitness & breintraining voor bestuursleden en sponsoren

20.30u – 21.30u Workshop neuro-fitness & breintraining voor sportbegeleiders

Meer informatie over ieder afzonderlijke workshop vindt u in onderstaande teksten. Let op: deze zal voortdurend aangevuld worden zodra workshops definitief zijn.

Preventieve Screening – Sport Medisch Centrum – Thim van Schijndel

Hoe zorg ik ervoor dat mijn sporters zich fysiek ontwikkelen zonder geblesseerd te raken? Hoe voorkom ik overtraining? Welke fysieke signalen van dreigende overtraining herken ik? Wat kan ik doen om de functionele bewegingsuitslag te testen en wat heb ik hier aan?

Thim van Schijndel praat de trainers-, en coaches graag bij waarbij hij zich met name richt op de zin en onzin van mobiliteitstesten en -training. Dit aan de hand van enkele jonge sporters welke aanwezig zijn als testpersonen.

Voor coaches, trainers en medisch begeleiders: 09.00u tot 10.00u

Sport en voeding – Eet jezelf fit/Try Healthy Food – Gerard Stappershoef

Eet Jezelf Fit | Try Healthy Food is een programma voor jonge (top) sporters, gericht op de invloed van voeding op sport.

Aan het einde van de workshop weet je hoe jouw voeding kan bijdragen aan je energielevel en herstel, wat je voor een training kunt eten en wat een geschikte lunch voor sporters is. Twijfel je of je die hamburger of toch die roze koek gaat kopen voor de lunch? Is een koekreep prima als ontbijt? Wat kun je nu het beste voor of na de training eten? Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens de workshop sport en voeding. Na deze workshop weet je meer over wat je wanneer kunt eten als je een training of wedstrijd hebt, hoe je je eigen sportdrank maakt en wat je als sporter nodig hebt om beter te kunnen herstellen en de kans op blessures kunt beperken.

Voor ouders: 10.00u tot 11.00u

Voor sporters: 12.30u en 15.00u (diverse workshoptijden)

Voor sportbegeleiders: 14.00u tot 15.00u

Coach de Coach – Talentenacademie – Gijs van Helvoort

Als sportcoach kennen we vier diverse rollen in onze begeleidersrol: mentor, coach, trainer en manager.

Wat houden de rollen in en waar ligt eenieders voorkeurgedrag? Wat betekent dat voor jou functioneren en welke invloed heb je hiermee op de sporter?

Na een introductie over deze verschillende rollen zal Gijs enkele begeleiders tijdens de Top-Sportdag observeren en voorzien van feedback. Voor overige betrokken is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aan het einde van de middag wordt het coach de coach programma afgerond met een terugkoppeling vanuit Gijs over hetgeen hem is opgevallen tijdens de sportdag. Hij zal opgevallen zaken bespreken en concrete casussen behandelen.

In de avond zal Gijs zijn kennis en kunde nog eens overdoen. De workshop in de avond wordt een Uitgebreide en interactieve workshop over de verschillende rollen als begeleider. Net als de ochtend maar dan uitgebreider met meer aandacht voor ieders persoonlijke voorkeuren en de daarbij behorende casussen. Alles gericht op leren van elkaar, wat kunnen we leren van elkaar en hoe kunnen we elkaar zo goed mogelijk aanvullen?

Inleiding: 10.00u tot 11.00u

Observatie en feedback: 11.00u tot 15.30u

Terugblik: 15.45u tot 16.30u

Interactieve workshop: 19.15u tot 20.30u

Neurofitness & breintraining – Marvalous – Marc van Lokven

Workshop voor sportbegeleiders

Hersenfit, scherp en veerkrachtig in een (top)sportomgeving?

Mentale en psychische uitdagingen zijn het laatste decennium enorm gestegen. Dat leidt niet alleen tot uitdagingen in het dagelijks leven, maar heeft ook zijn effect in complexe, hoogdynamische omgeving als topsport. Breinexpert Marc van Lokven, zelf afkomstig uit een high performance omgeving, zal een presentatie geven over de diverse factoren en vooral de samenhang daartussen die van invloed zijn op ons welzijn en fysiek en mentaal presteren. Op basis van herkenbare voorbeelden krijg je uitleg over het functioneren van ons brein en hoe je hersencapaciteit en veerkracht kunt vergroten.

Goed functionerende en getrainde hersenen van onze sporters zorgen voor betere focus & concentratie, betere decision making, minder blessures door betere anticipatie op en waarneming van de omgeving en het zorgt voor sporters die beter in staat zijn de vooraf opgestelde tactiek uit te voeren. Neurofitness & Breintraining: een inspirerende lezing die niet alleen bewustwording creëert, maar ook handvatten biedt om als begeleider van topsporters het verschil te kunnen maken.

Workshop voor bestuursleden en sponsoren

Hoe blijf je hersenfit, scherp en veerkrachtig in een veeleisende wereld?

Sinds 2017 is er meer ziekteverzuim door mentale aandoeningen dan door fysieke klachten. Dit is vervelend voor de patiënt maar ook voor de werkgever. Deze workshopronde is vooral bedoeld voor bestuursleden, sponsoren en ieder andere die geïnteresseerd is in het mentale welzijn. Marc van Lokven vertelt hoe ook op jouw bedrijf het ziekteverzuim als gevolg van brein-aandoeningen zoals stress en burn-outs drastisch omlaag kan. Daarnaast praat hij graag met bestuursleden en sponsoren van de sportclubs over hoe zijn trainingsconcept laagdrempelig ingevoerd kan worden op de sportclubs.

Wat kun je doen om hersenfit te blijven en op topniveau te presteren? Neurologische aandoeningen komen meer voor als ooit tevoren, terwijl technologische ontwikkelingen steeds sneller gaan en multi-tasking aan de orde van de dag is. Iedereen lijkt tegenwoordig wel een topsporter te moeten zijn en is misschien wel enigszins slachtoffer van de vooruitgang. Kun jij dit alles bijbenen of voel je je ook snel opgebrand of mentaal vermoeid? Breinexpert Marc van Lokven neemt je in deze lezing op inspirerende wijze mee in de werking van je brein, de interactie met je lichaam en geeft voorbeelden om uit te leggen wat de impact is van de huidige maatschappij op ons fysiek en mentaal welzijn. Je zult bewust worden gemaakt over waar de uitdagingen liggen en verrassende inzichten krijgen over hoe je eenvoudig je risico op chronische ziektes vast kunt stellen en hoe je je gezondheid en vitaliteit in het fundament kunt verbeteren. Dit heeft zowel een preventief effect als ook op het bevorderen van herstel op fysiek en mentaal gebied.

Komen kijken, inspireren of meer info?
Meld je aan op deze pagina. Voor meer informatie kun je terecht bij Joost Kuppens, Buurtsportcoach Topsport
's-Hertogenbosch

Per mail naar topsport@s-port.nl of bel 06-38308139