Steeds meer kindcentra zetten Bodymap in

Steeds meer professionals van kindcentra kennen het belang van meer, veelzijdig en laagdrempelig bewegen voor jonge kinderen. De methode Bodymap geeft pedagogisch medewerkers en groepsleerkrachten inzicht in en kennis van het belang van bewegen in kinderopvang en school. Het is een praktische, makkelijk werkbare tool met tal van spel- en beweegoefeningen om kinderen zoveel mogelijk te begeleiden bij de motorische ontwikkeling. Goed nieuws: Bodymap groeit; er zijn veel mooie ontwikkelingen te melden.

Er komen in januari 2024 110 Bodymap-professionals bij

Op dit moment zijn ruim 70 professionals van kindcentra geschoold; in januari 2024 komen er nog eens ruim 110 professionals bij. Locaties, kinderdagverblijven en onderwijs die willen starten met, ondersteunen wij met een stappenplan en intervisiegesprekken. Naast scholing is de belangrijkste eerste stap het samenstellen van een beweegteam. Een kartrekker die samen met een paar enthousiaste medestanders ervoor zorgt dat er ook echt iedere dag spelenderwijs meer wordt bewogen.

Maak vooral gebruik van het handige ontwikkelingslab

Daarnaast is het belangrijk om het ontwikkelingslab aan te schaffen. Dit instrument geeft pedagogisch medewerkers en groepsleerkrachten heel veel informatie, handvatten, praktische tools, extra kennis en tal van voorbeelden om laagdrempelig bewegen te integreren in de dagelijkse handelingen. Het automatiseren van basisvaardigheden in de vroege kindertijd is namelijk de belangrijke basis voor de toekomst van elk kind.

Blij met samenwerking Compasnul13

Wij zijn blij met de samenwerking met Compasnul13. Samen zijn wij ervan overtuigd dat doorgaande ontwikkellijnen belangrijk zijn voor elk kind. Bewegen is daar een essentieel onderdeel van. De richting die Compasnul13 jaarlijks neemt, is met name gebaseerd op de BEA (Bossche Educatieve Agenda) en vanuit de behoeftes op de werkvloer. Zo is Compas een ‘critical friend’ voor alle medewerkers, managers en de directielaag in de opvang en het onderwijs.

We ondersteunen je graag

Meer informatie of ondersteuning nodig bij het implementeren van bewegen met Bodymap? Neem contact op met Monique Mallens m.mallens@s-hertogenbosch.nl, met Sam van Ingen s.vaningen@s-hertogenbosch.nl, met Manon Theeuwen m.theeuwen@s-hertogenbosch.nl of met Compasnul13 Simone Heise, Simone Heise simoneheise@compasnul13.nl | www.compasnul13.nl.

Bodymap

'Veelbelovend: steeds meer Bodymap-professionals op kindcentra.'