Wat doet Citytrainer met vrijwilligers en waarom moet jouw club ook meedoen?

Citytrainer Michael van JOV Flipper vertelt...

"Ik volgde in januari de Citytrainer cursus via PowerUp073. Ik ben al tien jaar lang lid bij JOV Flipper en sinds een aantal weken mag ik training geven aan kinderen. Mijn trainer attendeerde mij op de Citytrainer cursus, omdat ik startend trainer ben. Mij leek dat een goed idee omdat ik soms nog wat onzeker was om voor de groep te staan.

Het leuke aan de Citytrainer cursus is, is dat je het met een groep samen doet. Iedereen gaat met respect met elkaar om en dat geeft een prettig leersfeer. Hierdoor heb ik ook nieuwe sociale contacten op gedaan en durf ik nu met meer zekerheid les te geven en te presenteren voor een groep. Ik heb geleerd tijdens de cursus om meer structuur aan te brengen in mijn lessen. Zodat ik mijn lessen kan aanpassen op de leeftijd van de deelnemers. Ik vond het leuk om te ervaren hoe verschillende deelnemers reageren op mijn lesgeven. Daarnaast wordt er tijdens de cursus theorie goed afgewisseld met praktijk- en praktijkvoorbeelden. Dit maakt het inzichtelijk.

Wil je met jouw vereniging ook werken aan nieuwe jonge vrijwilligers? Neem contact op met jouw verenigingsondersteuner of met Rinske.

Ik vond het leukste aan de cursus dat we aan elkaar mochten lesgeven. Hierdoor kreeg ik ook meer ervaring met het lesgeven.