Terugblik Netwerkevent Bosch Sportakkoord

Geplaatst op: 23 februari 2022

 

Op woensdag 16 februari vond het Netwerkevent Bosch Sportakkoord plaats. Een bijzonder moment, want na twee jaar was er eindelijk weer een fysieke bijeenkomst. We konden elkaar weer ontmoeten, sparren over gedeelde kwesties en samen vooruitkijken. De opkomst was dan ook goed! Een gevarieerde groep van 65 professionals was aanwezig.


Tijdens de bijeenkomst blikten we terug op de afgelopen twee jaar. Er werden twee actiepunten in de spotlight gezet en verder keken we naar wat het komend jaar op de planning staat. Zo opent 7 maart de subsidieregeling; er is vanaf dan weer budget voor nieuwe samenwerkingsinitiatieven beschikbaar.

We gingen via deelsessies in op verschillende ambities van het Bosch Sportakkoord. Er werden mooie ideeën ingebracht en er was veel positieve energie bij de deelnemers om aan de slag te gaan. Voor sommige groepjes was de brainstormtijd te kort. Zij gaven aan graag nog verder met elkaar te brainstormen.

Hieronder de belangrijkste uitwerkingen per onderwerp:

Sterk en Samen

Zorgen dat meer mensen zich thuis voelen in een vereniging, bouwen van een onderlinge community tussen verenigingen, inzetten van meer rolmodellen, bundelen van sport op één locatie, leden meer verantwoordelijkheid geven, minder focus op baromzet; meer focus op leden.

Buiten en Beter

BVO-scan (Beweegvriendelijke Omgeving) in de wijk, flex-inrichting, modulair ontwikkelen met de wijk, geografisch type doelgroep, samenwerking tussen wijkraad, bewoners en leveranciers.

Gezond en Wel

Je welkom voelen, een fresh food market voor verenigingen, scholing, het belang van een gezonde leefstijl inzien, kennis van het netwerk.

Zichtbaar en Toegankelijk

We kennen de doelgroep niet, minder aanbieden, meer vragen, walking sports aanbieden, side-events organiseren, sport naar de mensen brengen, drempel verlagen. Kernwoorden: verbinden, aanbod en materialen, faciliteiten.

Veel en vaardig

Drempels zoals financiën verkleinen, kennismakingsaanbod, studentensport, er is een nieuwe beweegwens, gamification, gymdocenten inzetten voor het jonge kind, link tussen verenigingen en Uniek Sporten.

Vanaf 7 maart €65.000,- stimuleringsbudget!

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: op 7 maart 2022 opent de subsidieregeling. Vanaf dan is er €65.000,- beschikbaar voor samenwerkingsinitiatieven. Je kunt je aanvraag tot 18 april 2022 doen.

Raak je getriggerd door wat je leest? Wil je ergens over mee sparren? Word partner van het Bosch Sportakkoord! Neem voor meer informatie contact op met Evy Pappot!

Klik hier voor informatie over het Bosch Sportakkoord

Contact

Evy Pappot

Coördinator Sport & Preventie / Coördinator Positief Sportklimaat

T. (073) 615 55 85

e.pappot@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: