Topsportcongres: spreker Geeke Barmentloo

De kracht van slaap en herstel


Informatie over de workshop

We slapen allemaal, maar waarom is het zo’n belangrijke activiteit in ons leven? Slaap zorgt ervoor dat we de volgende dag weer kunnen functioneren en presteren. Tijdens onze slaap herstellen we fysiek en mentaal. Tijdens de diepe slaap wordt groeihormoon aangemaakt. Dit hormoon zorgt voor groei en herstel. Ook wordt gedurende de nacht ons werkgeheugen leeggemaakt zodat je de volgende dag weer nieuwe informatie kan opslaan.

Persoonlijke info over de spreker

De workshop/ inspiratiesessie 'Kracht van slaap en herstel' wordt gegeven door Geeke Barmentloo. Geeke is werkzaam als sportmanager bij Topsport Gelderland en ook gecertificeerd slaapcoach. Vanuit die rol geeft ze regelmatig workshops + webinars en begeleidt ze sporters individueel m.b.t dit thema. Omdat ze groot fan is van de powernap heeft ze begin 2021 haar eigen onderneming Place to Nap opgezet. Dit met het doel om meer mensen de voordelen van rustmomenten te laten ervaren. Voor het vak Talent Skills schreef ze de challenge over slaap.

Na deze workshop/ inspiratiesessie van 45 minuten:

  • heb je meer kennis over slaap en herstel

  • ken je de vijf factoren die bepalen of je uitgerust wakker wordt

  • heb je tips om beter te slapen

  • weet je hoe je een powernap kunt inzetten als rust en herstel moment.

Tijdens de workshop wordt elke keer een koppeling gemaakt met de sport zodat je als trainer, coach, docent of student de informatie als inspiratie kan gebruiken voor in de praktijk.


Terug naar pagina Topsportcongres