Topsportcongres

Topsportcongres

Op woensdag 13 april 2022 organiseren we het Topsportcongres. De dag staat in het teken van topsportvaardigheden en fysieke vaardigheden voor jong talent. Dit zijn de twee onderdelen van het vak Talent Skills dat gegeven wordt op het Rodenborch College. Het vak wordt ook verzorgd op het Sint-Joriscollege en Koning Willem II College.

Met lezingen van inspirerende sprekers, interactieve workshops en demo's door topsportleerlingen van het Rodenborch College nemen we je mee in de wereld van het begeleiden van jonge (top)sporttalenten. Wat wils voor de denker en doener dus.

Programma

09.00 - 10.25 uur: Kick-off en plenaire opening

10.25 - 10.40 uur: Koffiepauze

10.40 - 12.15 uur: Workshop ronde 1 & 2

12.15 - 13.00 uur: Lunchpauze

13.10 - 15.45 uur: Workshop ronde 3, 4 & 5

16.00 - 16.30 uur: Gezamenlijke afsluiting

Maarten Gijssel

Gijs van Helvoort

Rob van der Werf

Yordi Vermaat
Geeke BarmentlooTim Koning
Jaap VerhagenMaurice Aarts & Stefan van Meurs

Sportcarrousel

Naast de vele sprekers bezoekt ook een groep jonge sporttalenten van diverse topsportverenigingen uit onze regio het Topsportcongres. Zij beoefenen diverse sporten in de Sportcarrousel in de gymzalen van Sporthal De Hazelaar. Dit ligt naast het Rodenborch College.

Op deze manier beleven zij andere sporten dan ze gewend zijn. Zo ervaren ze het brede motorisch opleiden. Benieuwd hoe onze sporttalenten dit afgaat? Wil je graag collega-trainers aan het werk zien die deze workshops verzorgen? Kom dan in één of meerdere van de workshoprondes kijken naar de Sportcarrousel. De carrousel bestaat uit dans, hockey, basketbal, turnen, motorisch leren en gesprekken met topsporters.

Het Topsportcongres is voor trainers en coaches uit de topsport en breedtesport, docenten en topsportcoördinatoren uit het onderwijs, gymdocenten, begeleiders, sportbonden en andere geïnteresseerden.

Talent Skills

Zeven jaar geleden ontwikkelde Rodenborch College in samenwerking met TeamNL centrum Zuid en het onderwijs het vak Talent Skills. Dit vak richt zich enerzijds op fysieke vaardigheden en anderzijds op topsport vaardigheden. Lees meer over dit vak in de Talent Skills Wikiwijs.

Niet alleen voor topsporttalenten

De inhoud van Talent Skills is niet alleen voor topsporttalenten erg belangrijk. Ook voor breedtesport jeugd valt hierop veel winst te behalen. Het belangrijkste doel van deze lessen is namelijk: beter leren bewegen. Hiermee wordt de ontwikkeling van de brede motoriek gestimuleerd zodat kinderen langer en meer plezier beleven aan sport.

Om deze reden is het Topsportcongres de moeite waard voor trainers en coaches uit de topsport en breedtesport, docenten en topsportcoördinatoren uit het onderwijs, gymdocenten, begeleiders, sportbonden en andere geïnteresseerden.

Workshops, praktische tips en handvatten

Tijdens deze dag krijg je als trainer, docent of student verschillende workshops aangereikt. Je maakt kennis met het vak Talent Skills. Je krijgt praktische tips en handvatten die je kunt toepassen in lessen, trainingen, coaching sessies etc. Door meer draagvlak en input kunnen we een doorontwikkeling van het vak Talent Skills in zowel het onderwijs als de (top)sport realiseren.

Het Topsportcongres vindt plaats op het Rodenborch College in Rosmalen en is alleen fysiek te volgen. Deelnemers uit onderwijs en (top)sport krijgen de kans om elkaar fysiek te ontmoeten en te netwerken. Het is een samenwerking tussen Rodenborch College, TOP´S-PORT Gemeente ‘s-Hertogenbosch en TeamNL centrum Zuid.

Deel deze activiteit:

Medewerker

Joost Kuppens

Joost Kuppens

Buurtsportcoach Topsport

T. 06 38 30 81 39

topsport@s-port.nl

apr 13
woensdag 13 april 2022
09:00 - 17:00
Meer van dit soort activiteiten bij:
TOPSPORT Buurtsportcoach
Topsportcongres
€125,-
Lunch is inbegrepen.

Inschrijven

Vegetarische lunch of niet-vegetarische lunch.
Aanmeldingsgegevens vragen wij voor de organisatie, catering, deelnemerslijsten en om eventueel informatie na te sturen. Deze gegevens blijven één jaar bewaard. Eventueel gebruiken wij je e-mailadres voor een servicemail. Meer informatie AVG: www.s-port.nl/privacy. GEEF HIERONDER AKKOORD.

Corona

Wij blijven de richtlijnen van het RIVM volgen.