Topsportcongres: spreker Tim Koning

Het belang van plezier in de (top)sport


Informatie over de workshop

Wist jij dat plezier de meest bepalende factor is of jij succesvol wordt? Plezier kent twee kanten. Aan de ene kant zorgt een gebrek aan plezier ervoor dat je minder zin hebt, sneller vermoeid raakt en eerder zult stoppen. Aan de andere kant zorgt plezier voor een snellere ontwikkeling, dat je gemotiveerd blijft én dat je beter gaat presteren op de lange termijn. Omdat we vaak niet weten wat plezier precies is hebben we ook moeite met er bewust aandacht aan besteden. In mijn boek 'De Talentformule' beschrijf ik de zes bronnen van plezier die voor jou inzichten bieden om het meeste uit jouw ontwikkeling te halen.

Kortom plezier is de brandstof voor duurzame prestaties, wanneer je weet uit welke bronnen jij plezier haalt dan weet je ook wanneer je op de ‘juiste’ plek zit en dat gaat vaak op gevoel.

Persoonlijke info over de spreker

Tim Koning is auteur van het boek ‘De Talentformule‘, dat uitgegeven is in mei 2021. In dit boek krijgt plezier een centrale rol in talentontwikkeling. Van beroep is Tim sportpsycholoog en in zijn werkzaamheden is hij op verschillende niveaus bezig, van het begeleiden van sporters/coaches/trainers en teams tot aan het schrijven en implementeren van beleid binnen verenigingen en/of bonden.

Terug naar pagina Topsportcongres