Topsportcongres: sprekers InnoSportLab

Maurice Aarts & Stefan van Meurs – InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch


Informatie over de workshop

Trainingsbelasting in de topsport monitoren, sturen èn innoveren met behulp van technologie en data

Hoeveel, hoe vaak en hoe moeten jonge (top)sporttalenten en topsporters trainen om voor nu en later gezond tot optimale topsportprestaties te komen? Vragen waar niet gemakkelijk een eenduidig antwoord op is te geven. De snelle technologische ontwikkelingen maken het tegenwoordig echter steeds makkelijker om een meer inzicht te krijgen in de trainingsbelasting. Denk bijvoorbeeld maar aan het toenemende gebruik van allerlei (draagbare) sensoren die via data relevante informatie teruggeven over de geleverde sportprestatie. Aan de hand van 3 praktijkvoorbeelden wordt in deze workshop duidelijk hoe het monitoren, sturen én innoveren van trainingsbelasting in twee (top)sportdisciplines zich ontwikkelt.

Persoonlijke info over de sprekers

Maurice Aarts is bewegingswetenschapper/labmanager van het sportinnovatiecentrum InnoSportLab ’s-Hertogenbosch – Innovatie in gymnastische sporten (www.isldb.nl) en is daarnaast hogeschooldocent Bewegingswetenschappen bij de opleidingen ALO en Sportkunde van Fontys Sporthogeschool Eindhoven. InnoSportLab ’s-Hertogenbosch heeft een samenwerkingsverband met TeamNL centrum zuid en is certified partner van Sportinnovator.

Stefan van Meurs is als bewegingswetenschapper werkzaam voor InnoSportLab ’s-Hertogenbosch en daarnaast eigenaar van Performance Peaks (www.performancepeaks.nl).


Terug naar pagina Topsportcongres