Basisonderwijs

De Corona maatregelen hebben invloed op de planning. Op onze website proberen we de activiteiten info actueel te houden. Kijk wat er te doen is via ´S-PORT na schooltijd en ´S-PORT tijdens schooltijd.

Gemeente ’s-Hertogenbosch werkt binnen ’S-PORT samen met vele partners aan een gezonde en actieve leefstijl voor kinderen. Ook op de basisscholen willen we zoveel mogelijk kinderen (en hun ouders, verzorgers) laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen is. Doen we het goed dan beweegt ieder kind iedere dag minimaal één uur!

Basisscholen en Kindcentra zijn belangrijke partners. Daar wordt bewegingsonderwijs (de gymlessen) gegeven; het is voor ons het werkveld waar wij kinderen en hun ouders, verzorgers stimuleren voldoende te bewegen.
Voor snelle goede communicatie met de scholen en Kindcentra vragen wij jaarlijks schoolgegevens op.

Bewegingsonderwijs; werk vanuit de methode

Belangrijke informatie COVID-19 onderwijs en noodopvang

Onze inzet is gericht op twee pijlers

  • ´S-PORT en school, tijdens en na schooltijd. Dit gaat bijvoorbeeld over het betrekken van sportaanbieders bij het onderwijs, maar ook over de integratie van bewegen binnen de klassen. Lees het in de digitale Schoolsportplanner.
  • ´S-PORT en gezondheid Bewustwording van een gezonde leefstijl staat centraal door het verbinden van het thema gezondheid binnen het bewegingsonderwijs en sportstimulering activiteiten voor kinderen. Kijk bij het project Samen gezond.


Met ´S-PORT zijn wij zichtbaar actief op het basisonderwijs!

Bekijk het filmpje hieronder.

Vragen? Neem contact op.

Contact

Kees Akerboom

Teamleider Sport en Bewegen Kids

T. (073) 615 98 03

k.akerboom@s-hertogenbosch.nl

Schoolsportplanners:

Meld je aan voor digitale Schoolsportplanner

Naar archief Schoolsportplanner